Kindertandheelkunde

Wanneer kom je best met je kind  de 1e keer naar de tandarts?

Rond de leeftijd van 2 à 3 jaar komt je kind  best mee  op controle bij de tandarts. Je kind kan dan al wennen aan de tandarts omgeving . Je kind mag gerust op schoot bij de mama of de papa zitten en spelenderwijs wordt er indien mogelijk met een spiegeltje in de mond gekeken.

Vanaf welke leeftijd begin je best met tandenpoetsen?

Vanaf het doorbreken van de eerste melktandjes . Het tandglazuur is dan nog niet sterk  en daarom extra gevoelig voor gaatjes . Eén keer per dag poetsen is dan voldoende.

Vanaf de leeftijd van 2 jaar best 2x per dag poetsen , s'morgens en s'avonds minimum 2 minuten poetsen.

Best poetsen met een zachte tandenborstel met kleine borstelknop of nog beter met een elektrische kindertandenborstel.

Waarom worden er gaatjes gevuld in de melktanden?

Wanneer de gaatjes niet gevuld worden dan kan de tandzenuw aangetast worden met veel pijn en slapeloze nachten als gevolg.

Het is ook zeer belangrijk om de melktanden zolang mogelijk te bewaren want ze zijn als het ware de "plaatshouder" voor de blijvende tanden. Wanneer de melktanden vroegtijdig verloren gaan dan kunnen de buurtanden verschuiven waardoor er plaatsgebrek komt voor de blijvende tanden.

Dankzij de hulp van de tandartsassistente , de medewerking van het kind en het geduld van de tandarts verloopt de verzorging van de gaatjes redelijk vlot. De tandarts geeft zoveel mogelijk uitleg en stelt het kind gerust.

Na de behandeling wordt het kind beloond met een zelf gekozen speelgoedje .

>>> Contacteer ons


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x